Norit

Foto: KLAZINAVEEN - Stakende werknemers van Norit, producent van koolstoffilters en medicinale koolstofpillen, wachten op de afloop van het overleg tussen de directie en vakbonden over een sociaal plan voor 40 mensen die met ontslag worden bedreigd.

Gistermiddag werd een akkoord bereikt en is de wilde staking die dinsdag onder de 206 werknemers van Norit uitbrak, beëindigd. Na het uitbreken van de staking weigerde de directie aanvankelijk bemiddeling van de bonden. Afgesproken is nu dat door interne herplaatsing en outplacement zoveel mogelijk mensen uit de WW worden gehouden. Maar volgens de bonden zijn gedwongen ontslagen niet te voorkomen. Zij verwachten dat met deze maatregelen minder dan tien mensen op straat komen te staan. Mensen die in de WW komen krijgen een aanvulling op hun uitkering.

“Als er ontslag dreigt voor mensen volgt er weer overleg met de bonden. De intentie is om zoveel mogelijk mensen naar een andere baan te bemiddelen”, aldus een woordvoerder van de Industrie- en Voedingsbond CNV. (Foto Sake Elzinga)