KNVB wacht met strafschoppen

ZEIST, 20 FEBR. De voetbalbond (KNVB) wacht met het invoeren van een strafschoppenserie vóór de verlenging. Die regel, dinsdag bepleit door de wereldvoetbalbond, gaat in Nederland op zijn vroegst pas volgend seizoen in.

Het voorstel komt aan de orde op de voorjaarsvergadering van 26 mei. Het voorstel van de FIFA is om strafschoppen te nemen voor de verlenging, zodat de verliezer van die strafschoppen-serie gedwongen is in de verlenging op winst te spelen.

Vanaf volgend seizoen mogen clubs in het betaald voetbal de namen van spelers op het shirt zetten. Vanaf het seizoen 1999-2000 is vaste rugnummering in combinatie met spelersnamen verplicht. Door die combinatie zijn de spelers vooral op de televisie gemakkelijker te herkennen. Namen op shirts zijn al verplicht in Duitsland, Engeland en Italië.