Fokker Aviation neemt onderhoudscentrum in Singapore over

Fokker Aviation, sinds maart vorig jaar een onderdeel van het Stork concern, heeft een onderhoudscentrum voor vliegtuigen in Azië overgenomen. Het gaat om LAB Asia Pacific, dat gevestigd is op Seletar Airport in Singapore. De nieuwe naam luidt Fokker Services Asia Ltd.

Het bedrijf concentreert zich op onderhoudswerk aan regionale toestellen, zoals Fokkers en ATR's. Aviation wordt eigenaar van een hangar en diverse kantoren. In Zuidoost-Azië vliegen circa driehonderd Fokker-toestellen, waarvan 120 in Indonesië. Aviation hoopt in dat gebied binnen drie jaar naar een omzet te kunnen groeien van 100 miljoen gulden. In de aanloopfase worden twintig medewerkers van Fokker Services Nederland in Singapore gestationeerd.

Fokker Aviation omvat de levensvatbare onderdelen van het failliete Fokker. Naast vliegtuigonderhoud betreft dat ook toeleveranties aan de vliegtuig- en defensie-industrie.