Drie Electronics vervroegt publicatie jaarcijfers

Een koersexplosie op de Amsterdamse effectenbeurs heeft De Drie Electronics, een van de kleinere beursfondsen, gedwongen de jaarcijfers twee weken eerder te publiceren dan aanvankelijk was gepland.

De koers van het bedrijf, dat batterijladers en transformatoren maakt, steeg van 15 gulden begin februari tot de recordhoogte van 29,70 gulden dinsdag, maar vanochtend daalde het aandeel weer fors: met 3,70 gulden tot 23,70 gulden.

De winstcijfers die het bedrijf gisteren publiceerde, zijn iets beter dan voorspeld, maar verklaren de aanvankelijke koerssprong niet. De Drie Electronics had gerekend op een kleine daling van de winst, maar meldde woensdag een stijging van de nettowinst met 50.000 gulden tot 1,31 miljoen gulden. De omzet van De Drie Electronics daalde van 15,2 miljoen gulden in 1995 tot 14,1 miljoen vorig jaar.