Winst Bull

PARIJS, 19 FEBR. Het Franse computerconcern Bull heeft zijn winst in 1996 met 23 procent zien stijgen tot 376 miljoen franc (125 miljoen gulden).

Het was het tweede achtereenvolgende jaar met een positief resultaat na zes jaren met flinke verliezen. Bull zag kans zijn schuld te verminderen van 2,14 miljard franc tot 1,99 miljard franc. De omzet van het vroegere staatsconcern nam licht af met 1,9 procent tot 24,05 miljard franc. Het belang van de Franse Staat in Bull ging vorig jaar omlaag naar minder dan 50 procent. De regering bezit nog 30,5 procent en daarnaast 18,7 procent via France Telecom. Andere aandeelhouders zijn NEC (Japan) en Motorola (VS) met elk 18,7 procent, het Japanse Dai Nippon Printing (5,8 procent) en het Amerikaanse IBM (0,7 procent). De staatsdeelneming zal verder worden verminderd. (AFP, DPA)