Vredestein ziet winst flink toenemen

Vredestein heeft de netto winst vorig jaar met 12 procent opgevoerd tot 14,1 miljoen. De onderneming uit Velp zegt de winstgroei vooral te danken aan de positieve ontwikkelingen bij de onderdelen Vredestein Banden en de Hevea laarzengroep.

De omzet bleef met 504,8 miljoen nagenoeg gelijk. Per aandeel bedroeg de winst 1,84, tegenover 1,71 in 1995. Vredestein stelt voor per aandeel 0,85 cent als dividend uit te keren, net zoveel als vorig jaar.

Vredestein Banden profiteerde van de strenge winter van 1996. De verkopen van winterbanden stegen daardoor flink. Aan de andere kant stonden de verkopen van zomer- en landbouwbanden onder druk.

De divisie Fietsbanden zag de omzet licht stijgen, vooral omdat de consument kiest voor de kwalitatief hoogwaardiger, maar ook duurdere typen. Toch was het resultaat in deze sector negatief, omdat de Duitse markt terugliep.

Het laarzenbedrijf Hevea presteerde na een aantal matige jaren goed. Ook hier speelden extreme weersomstandigheden een positieve rol.