Van der Moolen beloont aandeelhouders

De winst bij hoekmansbedrijf Van der Moolen kan niet op. Het goede beursklimaat heeft het resultaat het afgelopen jaar flink doen stijgen. Bovenop het normale dividend wil Van der Moolen zijn aandeelhouders belonen met een jubileumdividend, omdat het fonds tien jaar op de Amsterdamse beurs staat genoteerd.

Per tien aandelen wil de directie van Van der Moolen een warrant uitdelen, die gedurende een periode van drie jaar het recht geeft één aandeel Van der Moolen te kopen tegen 130 gulden. De naam van deze optie luidt Kroon-warrant. Het is een verwijzing naar Hans Kroon, die komend voorjaar officieel vertrekt als president-directeur van het hoekmansbedrijf.

Bezitters van de Kroon-warrant moeten nog even geduld uitoefenen om hun bezit te verzilveren. De koers van het aandeel Van der Moolen is met 110,50 nog zo'n 20 gulden verwijderd van de uitoefenprijs van het termijncontract. De hoekman heeft de wind flink in de rug. De onderneming behaalde in 1996 een netto winst van 40,8 miljoen, tegenover 27,3 miljoen in 1995. Per aandeel steeg de winst van 8,10 (herrekend 7,74) tot 11,25.