Man gijzelt drie mensen in belastingkantoor

DEN BOSCH, 19 FEBR. Een 52-jarige gewapende man uit Schijndel heeft gistermiddag in het belastingkantoor in Den Bosch korte tijd drie ambtenaren gegijzeld. Hij gaf zich even na zes uur over aan de politie. Frustratie over een beslaglegging na een niet-betaalde belastingschuld zou motief voor de gijzeling zijn geweest.

De gijzeling begon even na drie uur 's middags in het belastingkantoor aan de Kooikersweg in Den Bosch. De man kwam praten over zijn de beslaglegging die de volgende dag zou plaatshebben. Het gesprek liep zo hoog op dat de man zijn wapen toonde en de belastingambtenaren in gijzeling nam. De koffiejuffrouw die toevallig langs kwam, werd ook bedreigd met een mes en wat later bleek een alarmpistool. Zij werd gedwongen op een stoel plaats te nemen.

De politie sloot de omgeving hermetisch af, terwijl haar onderhandelaar op de man inpraatte. Ten gevolge daarvan liet hij eerst de drie gijzelaars vrij, waarna hij zich kort daarna overgaf. De gegijzelden kwamen ongedeerd buiten en zijn opgevangen door medewerkers van het bureau Slachtofferhulp.

De man is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.