Gerards en Lens richtten al in 1995 adviesbedrijf op

HILVERSUM, 19 FEBR. Peter Gerards en Sigi Lens hebben al in oktober 1995 zonder toestemming en medeweten van hun werkgever VVCS een sportadviesbedrijf opgericht. Onder de naam PEJA adviseerden Gerards en Lens sporters. Tegelijkertijd stonden ze als spelersbegeleiders op de loonlijst van de vakbond voor voetbalprofs. Dat meldde het actualiteitenprogramma NOVA gisteren.

Volgens de VVCS is het oprichten van een eigen sportadviesbedrijf strijdig met haar arbeidsvoorwaarden. Totdat NOVA de naam van deze vennootschap onder firma onthulde, was de VVCS niet op de hoogte gesteld van het bestaan van PEJA.

De VVCS stelt momenteel een onderzoek in naar de werkzaamheden die Lens en Gerards als begeleiders van de VVCS hebben gedaan. Twee weken geleden werd het duo ontslagen, omdat ze zich zouden hebben verrijkt bij het afsluiten van een kleding- en schoenencontract voor Patrick Kluivert van Ajax.

Bij de Kamer van Koophandel voor de Noord-Veluwe en Achterhoek staat de vennootschap geregistreerd op het woonadres van Peter Gerards in Harderwijk. Vennoten van het bedrijf zijn S.G.L. Investments (Sigi Lens) en P. Gerards BV (Peter Gerards).

De advocaat van het duo, mr. P. de Kerf, liet NOVA weten dat PEJA was opgericht omdat Gerards en Lens in oktober 1995 onderhandelingen voerden over hun arbeidsovereenkomst. Kerf: “Omdat toch al het plan bestond uiteindelijk zelfstandig te worden, richtte het tweetal dit sportadviesbedrijf op.”

Europarlementariër mr. J. Janssen van Raay heeft in een brief FNV-voorzitter Stekelenburg opgeroepen de VVCS, een zusterorganisatie van de FNV, aan te pakken. Janssen van Raay, die jaren geleden na ruzie de VVCS moest verlaten, is sinds vorige week jurist bij een concurrent van deze bond, de Internationale Vakbond voor Beroepsvoetballers (AIFP). Op de op papier van het Europees Parlement geschreven brief vermeldt hij deze functie niet. Vorig jaar werd Janssen van Raay de CDA-fractie van het Europees Parlement uitgezet omdat hij zijn functie zou hebben misbruikt. (ANP)