Siemerink verliest van Duitser Kiefer

ROTTERDAM, 18 FEBR. Jan Siemerink is voor de vierde keer dit jaar in de eerste ronde van een tennistoernooi uitgeschakeld. In Antwerpen verloor Siemerink gisteravond in drie sets voor de Duitse qualifier Nicolas Kiefer, de nummer 178 van de wereld, 3-6, 6-4 en 7-5.

Siemerink won in 1997 slechts één partij in de ATP Tour. Dat was eind januari in Zagreb waar hij in de eerste ronde de Tsjech Daniel Vacek versloeg. In de openingsronden van Doha, Sydney en Melbourne (Australian Open) was Siemerink minder succesvol.

Jacco Eltingh is gisteren eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde in het tennistoernooi van Memphis. De Nederlander versloeg de Amerikaan Jan-Michael Gambill met 6-3 en 6-3.

Monica Seles ontbreekt in de Amerikaanse tennisploeg in de wedstrijd uit de eerste ronde van de Fed Cup tegen Nederland. De nummer zes van de wereld is nog niet genezen van een schouderblessure.

Coach Martina Navratilova, die dit jaar Billie Jean King opvolgde, selecteerde vier speelsters voor de wedstrijd op 1 en 2 maart in Haarlem. Mary Joe Fernandez en Chanda Rubin nemen de enkelspelen voor hun rekening, Gigi Fernandez en Kimberley Po vormen het dubbel. De Nederlandse ploeg wordt gevormd door Brenda Schultz-McCarthy, Kristie Boogert, Mirim Oremans en Manon Bollegraf.

Het Amerikaanse mannenteam zal het in de strijd om de Davis Cup tegen Nederland moeten stellen zonder Pete Sampras. De nummer ééen van de wereld is niet beschikbaar voor het duel in april in Newport Beach. Sampras wil zich rustig voorbereiden op de Franse Open. Bij Nederland heeft Richard Krajicek zich afgemeld.