Handelsgeschil EU en VS zit vast

BRUSSEL, 18 FEBR. Het handelsgeschil tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over de omstreden Helms-Burton-wet blijft muurvast zitten.

De nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, deed vanmorgen in Brussel tijdens een gesprek met de Europese Commissie geen concrete toezeggingen. Daardoor kan de Wereldhandelsorganisatie (WTO) komende donderdag niet anders dan een panel instellen, dat een bindende uitspraak moet doen. Brittan wil blijven onderhandelen met de Amerikanen, ook als het panel al aan zijn werkzaamheden is begonnen. De Amerikaanse anti-Cubawet is erop gericht buitenlandse investeringen in Cuba af te schrikken. De Amerikaanse regering vindt de zaak in principe geen handelsgeschil, omdat het de nationale veiligheid betreft. (ANP)