Grobbelaar: 'Ik was dronken'

WINCHESTER, 18 FEBR. Bruce Grobbelaar was dronken op de dag dat zijn gesprek over het verkopen van wedstrijden op video werd opgenomen. Dat verklaarde de oud-doelman van Liverpool gisteren voor de rechtbank in Winchester.

Grobbelaar wordt daar berecht voor omkoping samen met zijn oud-collega's Segers en Fashanu. 'Dronkemanspraat' noemt Grobbelaar zijn uitspraken op de videoband, die gisteren in de rechtszaal was te zien en die vorig jaar na uitzending op de Engelse televisie aanleiding was voor het gerechtelijk onderzoek.

Op de videoband zegt Grobbelaar tegen zijn oud-zakenpartner Chris Vincent dat hij in een wedstrijd voor zijn werkgever Southampton tegen Coventry de bal binnen twee minuten in het eigen doel duwde. Voor de rechter nuanceerde hij gisteren zijn mening. “Als ik het plan had de uitslag van Southampton-Coventry te regelen, had ik dat twee minuten voor het einde gedaan en niet twee minuten na het begin.”