BROODJE PRET A MANGER

In Londen kun je bij veertig filialen van 'Pret A Manger', een verantwoorde fastfoodketen, de heerlijkste dingen kopen. Zie recept afgelopen vrijdag. Nu het beloofde:

Ciabatta met feta, rode ui en yoghurt-muntsaus

1 ciabattabrood

6 pruimtomaten

2 rode uien

80 gram fetakaas

1 eetlepel zwarte olijven zonder pit

1 handje gemengde sla, bijvoorbeeld radicchio en ijsbergsla

1 eetlepel dikke yoghurt

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel verse muntblaadjes

olijfolie

suiker

zeezout, versgemalen peper

Snijd de pruimtomaten in de lengte doormidden en leg ze met de bolle kant naar beneden in een vuurvaste schaal. Bedruppel ze met olijfolie en strooi er versgemalen peper en een beetje suiker en zeezout over. (Leg er eventueel wat verse kruiden bij: rozemarijn, salie, tijm). Zet de schaal een uur in een voorverwarmde oven van 150 graden. Verlaag de temperatuur naar 120 graden en laat de tomaten nog eens anderhalf uur in de oven. De tomaten zien er dan een beetje uit als zongedroogde tomaten, maar ze zijn nog wel sappig. Wie dit teveel werk vindt neemt een blik pruimtomaten of snijd enkele ontvelde vleestomaten in plakken. Roer mayonaise, yoghurt en klein gesneden muntblaadjes door elkaar. Snijd de gepelde uien in ringen, de kaas en de olijven in dunne plakjes. Snijd het brood in de lengte doormidden. Leg de kaas op de onderste helft van het brood. Smeer hier wat van de yoghurtsaus op. Op deze laag komen uienringen te liggen, die worden toegedekt met de pruimtomaten. Strooi er zout en peper over. Verdeel ten slotte de sla over het brood, dat met de bovenste helft wordt bedekt. Druk het brood wat aan en snijd het in stukken van de gewenste grootte.