Bloedbad van moslim-extremisten in dorp in Algerije

ALGIERS, 18 FEBR. Vermeende moslim-extremisten hebben gisternacht 33 dorpelingen vermoord in een aanval op een dorpje bij de Algerijnse garnizoensplaats Blida, ten zuiden van Algiers. Dat melden Algerijnse kranten vandaag. Onder de doden zijn acht vrouwen en twee kleuters. Ongeveer dertig extremisten staken huizen in het dorp in brand, en sneden vluchtenden de keel af of hakten hen met bijlen en messen het hoofd af.

Aan de andere kant zijn deze maand bij een offensief van veiligheidstroepen en plaatselijke milities ten zuiden van Algiers ongeveer 200 extremisten gedood, aldus welingelichte zegslieden in de hoofdstad. Het offensief lijkt het antwoord op de golf van geweld door moslim-extremisten in het gebied tijdens de zojuist afgelopen islamitische vastenmaand Ramadan, die honderden mensen het leven heeft gekost. (Reuter, AP)