Argentijnse vice-president boycot Evita

BUENOS AIRES, 18 FEBR. De Argentijnse vice-president Carlos Ruckauf heeft maandag opgeroepen tot een boycot van de film Evita, waarin Madonna de hoofdrol speelt. “De film is een belediging voor de nagedachtenis van de legendarische echtgenote van de voormalige Argentijnse president”, aldus Ruckauf. Later heeft hij toegegeven slechts videoclips van de film te hebben gezien.

Regisseur Alan Parker reageerde geprikkeld op de uitlatingen van de vice-president. “Ruckauf moet eerst de film maar eens gaan bekijken, voordat hij erover oordeelt”, zei Parker. Tijdens een persconferentie in Buenos Aires afgelopen vrijdag laaide het debat over de historische juistheid van de film weer op. “Evita wordt in Argentinië ofwel als een heilige ofwel als een zondares beschouwd” aldus Parker. “Ik kan niet iedereen tevreden stellen.” De film zal vanaf donderdag in Argentinië te zien zijn. (Reuter)