VPRO maakt dramaserie over Johnny Jordaan

AMSTERDAM, 17 FEBR. De VPRO is van plan een driedelige dramaserie te maken over leven en werken van de Amsterdamse zanger Johnny Jordaan, onder de titel Oh Johnny, naar een scenario van Frank Ketelaar en Kees Prins. Het Stimuleringsfonds voor Culturele Omroepproducties heeft intussen een subsidie verstrekt voor het schrijven van de scripts. Kees Prins staat ook op de nominatie om de hoofdrol te spelen.

Volgende maand gaat in het kader van het Amsterdams Kleinkunstfestival, onder dezelfde titel, een theaterproductie in première over Johnny Jordaan. Daarin wordt de hoofdrol vertolkt door Rob van de Meeberg, met Fred Florusse als Willy Alberti en Carry Tefsen als Tante Leen. De auteur van het script is Lars Boom, die vorig jaar een soortgelijke voorstelling schreef over Wim Kan.