Televisie uit de vijfde dimensie

Sinds het verdwijnen van Sport7 kondigt de VPRO-gids de programma's aan van 5th Dimension Television. Geen wonder dat niemand naar Sport7 keek, als men dagelijks leest hoe boeiend televisie kan zijn.

Het geheim van de rijzende maan (Satori at midnight). Drie vrienden trekken het Australische binnenland in op zoek naar hallucinatoire wortels. Wanneer ze de eerste test uitvoeren, wanen ze zich opeens in het klassieke Japan...

The white hole extra. Amerikaanse serie over aardse zaken in Europa. Bekroonde gedramatiseerde documentaire van Hugo Hefner over teruggevonden tekening van Rembrandt. Specialisten zijn het er over eens dat de Rembrandt zeer lelijk is en zeer ondeskundig is gemaakt.

Jaws. Serie kaakontspanningsoefeningen. Afl: Openvallen.

Julio's furry friends. Driedelige documentaire over de poezenstallen van de Spaanse zanger Julio Iglesias: de Iberische witbuik, de oorloze Tomjari en de schele Nepalees.

Death of a Nation. Reality/autoptie magazine. Afl: Kindervoeten.

Catch that dog. VS 1946/1950. Tien korte humoristische films over het vangen van een hond.

The white hole. Vandaag: Der Himmel über Belfast. Verslag van de lancering van de eerste Duits-Ierse raket de Bamburger.

The white hole. Vandaag: Cat creeps. Amerikaanse documentaire van Sterling Abril over het verschijnsel 'kattenkopjes'in de astronomie, dat optreedt als een geleerde te lang in een sterrenkijker tuurt en vervolgens bijvoorbeeld een collega aankijkt. Waarna deze een zogenaamd kattenkopje lijkt te hebben. Verschijnsel blijkt minder onschuldig dan wordt aangenomen.

The white hole. Vandaag: Het kon niet en toch gebeurde het. Internationale documentaire serie. Afl. 1: Een stoplicht sprong op blauw. In het stadje Villaverde, nabij Buenos Aires, sprong precies vier jaar geleden, op 15 februari 1993, een stoplicht op blauw. Rampzalig gevolg: 6 doden, 14 gewonden. Het team van 'Het kon niet en toch gebeurde het' maakte een reconstructie van dit bizarre voorval.

Waarom heeft de kabel slechts vier dimensies?