Hoogovens wil belang in Brabant Alucast kwijt

Hoogovens Aluminium heroverweegt het 50 procents-belang in Brabant Alucast. Hoogovens beschouwt deze aluminium hogedrukgieterij niet meer als kernactiviteit.

Bedoeling is Brabant Alucast samen met het Italiaanse Stampas onder een nieuw te vormen moedermaatschappij te brengen. De aandelen van deze holding komen in handen van Stampas zelf en drie investeringsmaatschappijen: IMI, ABN Amro Investeringen en General Electric.

Door één Europese groep te vormen, hopen Stampas en Brabant Alucast meer groeimogelijkheden te hebben.

Op technisch gebied zal het nieuwe bedrijf overigens blijven samenwerken met Hoogovens. Brabant Alucast maakt aluminium onderdelen voor onder meer automotoren. Stampas maakt onder meer aluminium onderdelen voor de Italiaanse fabrikanten. De nieuwe onderneming heeft een omzet van 200 miljoen gulden. De 330 werknemers van Brabant Alucast realiseerden tot nog toe een omzet van 100 miljoen.