Hollandse Signaal overweegt verplaatsing

Hollandse Signaal ondervindt zoveel moeilijkheden bij het vervullen van 150 vacatures, dat het verplaatsing van een deel van de activiteiten overweegt. Vooral Noord-Duitsland lijkt aantrekkelijk, omdat daar veel meer hoog opgeleide technici zijn.

Volgens een woordvoerder van de fabrikant van defensie-apparatuur is het zeer moeilijk om technisch personeel met HBO of academische opleiding te werven. Hij denkt dat het probleem in Twente nog groter is dan in de Randstad, ondanks de aanwezigheid van de universiteit in Enschede.

Vandaag overlegt Hollandse Signaal met de bonden over de moeilijkheden bij het vervullen van vacatures. Het bedrijf overweegt scholingsprogramma's voor personeel dat niet de juiste opleiding heeft. Daarnaast kunnen onderdelen van opdrachten naar het buitenland verdwijnen.

“We merkten toen we vorig jaar een bedrijfje in Duitsland hebben overgenomen, dat het werven van technisch personeel daar veel gemakkelijker is”, aldus de woordvoerder. Hij denkt niet dat hele afdelingen van Hollandse Signaal worden overgeplaatst. “Projecten worden meestal opgesplitst in pakketten. Het is denkbaar enkele pakketten weg te brengen naar Duitsland.”