Feyenoord wint heel eenvoudig van Volendam

ROTTERDAM, 17 FEBR. Feyenoord is gedeeld koploper in de Nederlandse voetbalcompetitie. De Rotterdamse club won met 2-0 bij Volendam en heeft nu evenveel punten als PSV. Vos en Sánchez waren de doelpuntenmakers in het vissersdorp. Koeman was wederom uitblinker bij Feyenoord, dat van de resterende dertien competitieduels nog acht keer thuis speelt. Aanstaande zondag wacht een uitwedstrijd tegen Ajax in de Arena.

Feyenoord speelde een solide wedstrijd tegen Volendam. Met de Uruguaanse aanwinst Picun als mandekker kreeg doelman De Goey weinig moeilijke ballen te verwerken. Aan de andere kant misten de aanvallers van Feyenoord een aantal opgelegde kansen. Van Bronckhorst, Vos en Taument verzuimden de score te verhogen. Feyenoord heeft een veel slechter doelsaldo dan PSV.

FC Twente maakt aanspraak op de derde plaats, die volgend seizoen recht geeft op Europees voetbal. De club uit Enschede won zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Roda JC met 3-1. Bosman miste bij een 0-0 stand een strafschop, maar de knappe reflex van Roda-doelman Hesp was uitstel van executie. De ploeg van trainer Meyer speelde verzorgd voetbal en creëerde de beste kansen. Bruggink, Oude Kamphuis (fraaie vrije trap) en Bosvelt waren de Twentse doelpuntenmakers in Kerkrade. Van Houdt scoorde nog tegen.

Fortuna Sittard won opnieuw een uitwedstrijd. In stadion Nieuw Galgenwaard versloegen de Limburgers FC Utrecht met 1-0. De Noordier Gray was matchwinner. Fortuna heeft dit seizoen in uitwedstrijden (17 punten) veel meer succes dan in thuisduels (5 punten). Voor FC Utrecht was het de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. De ambitieuze club is nog lang niet zonder degradatiezorgen. De Servische verdediger Obradovic tekende dit weekeinde een contract bij Utrecht.

Sparta dreigt een moeizame tweede seizoenshelft tegemoet te gaan. Het aanvallende spel van de Rotterdammers leverde tegen NAC geen punten op. Sparta verloor op Spangen met 4-2. De tijdelijk aangestelde trainer Brand heeft behoefte aan een scorende spits. Hij liet in de tweede helft Dennis de Nooijer invallen, maar de pas herstelde midvoor kon het tij niet keren voor Sparta. Stewart (Sparta) en Roelofsen (NAC) scoorden ieder twee keer.

NEC leed de zevende opeenvolgende competitienederlaag. De Nijmeegse club verloor in Tilburg met 3-1 van Willem II. NEC-trainer Koevermans was zeer verbolgen over het gebrek aan bezieling bij zijn spelers. “Ze zijn zelfs niet kwaad over het verlies. Deze ploeg kan niet omgaan met complimenten na een goede oefenpartij of training. Dan denken ze dat ze toppers zijn. Het gros van het elftal speelde vandaag ondermaats. Als dat zo doorgaat zijn we bezig aan een kansloze missie.”

NEC deelt de laatste plaats met RKC, dat in Waalwijk niet verder kwam dan een gelijkspel tegen FC Groningen (1-1). Wijnhard scoorde uit een penalty voor RKC, Gorré bewees eens temeer zijn waarde voor de noordelingen. De middenvelder die volgend seizoen voor Ajax uitkomt, heeft inmiddels negen keer gescoord voor Groningen.