Barcelona verkleint achterstand op koploper uit Madrid

ROTTERDAM, 17 FEBR. Een doelpunt van oud-Ajacied Finidi George heeft Real Madrid gisteren afgehouden van een overwinning. De Nigeriaan bepaalde een half uur voor tijd de eindstand op 2-2 in de voetbaltopper tussen Betis Sevilla en Real Madrid. Nadat Perez in de zevende minuut de score opende voor Betis, zetten Mijatovic en Panucci de thuisclub op voorsprong. De ploeg van trainer Capello bezet na 24 speeldagen de eerste plaats op de ranglijst.

Barcelona bracht de achterstand op koploper Real terug tot zes punten. Voor eigen publiek behaalden de Catalanen een magere 1-0 overwinning op middenmoter Racing Santander. Luis Enrique, afgelopen zomer overgekomen van Real, maakte het enige doelpunt. Barcelona beëindigde het duel met tien man nadat aanvaller Pizzi, twee minuten na zijn invalbeurt, van het veld werd gestuurd wegens een onbesuisde actie op een verdediger van Santander.

Titelverdediger Atlético Madrid kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Deportivo La Coruña. De tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Champions League mocht niet ontevreden zijn met de puntendeling. Thuisclub Deportivo creëerde een veldoverwicht, maar sprong slordig met de kansen om, vooral in de eerste helft. Verdediger Djukic van Deportivo moest met een gebroken neus van het veld na een ongelukkige botsing met een ploeggenoot.