Albright

Foto: Madeleine Albright, staande voor een wacht in het presidentieel paleis in Rome, is dit weekeinde begonnen aan haar eerste reis als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken.

Zij heeft de toernee die haar in elf dagen langs negen hoofdsteden in Europa en Azië voert, de 'Albright Express' gedoopt. De uitbreiding van de NAVO is een van de belangrijkste onderwerpen. Albright zei dat ze deze week nieuwe details van NAVO-voorstellen voor de Europese veiligheid zal voorleggen aan de Russische leiders, die tegen de NAVO-expansie zijn. Ze ontmoet morgen haar NAVO-collega's in Brussel. Daar zal de 'speciale relatie' met Rusland centraal staan. De NAVO wil gelijk met de uitbreiding een handvest met Rusland overeenkomen. “We geven dit handvest steeds meer inhoud”, aldus Albright. “There's beef in this charter.”