TAGLIATELLE MET RAKET EN LENTEUITJES

Een simpel pastarecept.

400 gram tagliatelle

100 gram raket

4 lenteuitjes

een handje basilicumblaadjes

100 gram boter

versgeraspte parmezaanse kaas

In steeds meer groentenwinkels en supermarkten wordt raket, ook wel raketkruid of (op z'n Italiaans) rucola verkocht. Raket heeft een noot- en ook een beetje een mosterdachtige smaak. Scheur de raketbladen in stukjes. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen, die in een klein beetje boter op een laag vuur heel kort worden gebakken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar in iets gezouten water en laat de slierten goed uitlekken. Smelt de rest van de boter en giet het over de raketblaadjes. Voeg hier de lenteuitjes aan toe. Doe de pasta in een warm gemaakte schaal. Schep er de raket-lenteui-boter over en strooi er basilicumblaadjes op. Meteen omscheppen en opdienen. De parmezaanse kaas staat in een potje op tafel klaar.

    • Anne Scheepmaker