Rechter vonnist weekblad Stern

ROTTERDAM, 15 FEBR. De beweringen van het Duitse weekblad Stern dat de Curaçaose zakenlieden Gregory Elias en Mario Evertz (onder meer directeur van de Curaçaose Dokmaatschappij) in 1993 betrokken zouden zijn geweest bij de smokkel van nucleaire technologie van Duitsland via Curaçao naar Cuba, “zijn niet op feiten gestoeld”.

Dat heeft de rechtbank in Arnhem gisteren bepaald in een kort geding dat Elias en Evertz hadden aangespannen tegen Stern. De rechter veroordeelde het Duitse weekblad tot betaling van een schadevergoeding aan beide ondernemers van gezamenlijk 25.000 gulden en tot rectificatie van de omstreden beweringen, geuit in de editie van 16 december.

De rectificatie dient alleen te verschijnen in de exemplaren van Stern die in Nederland op de markt worden gebracht - in de vorm van een inlegvel.

De fracties van het CDA en de VVD in de Tweede Kamer hadden naar aanleiding van de beweringen in Stern over vervoer van nucleaire technologie schriftelijke vragen gesteld aan minister Voorhoeve (Antilliaanse en Arubaanse Zaken).