Postma steviger aan de leiding bij WK in Japan

NAGANO, 15 FEBR. Ids Postma heeft zijn koppositie bij het wereldkampioenschap schaatsen in Nagano verstevigd. De Europees kampioen won vandaag de 1.500 meter in 1.51,78. De Amerikaan Boutiette eindigde als tweede, de Canadees Jason Parker als derde.

In het algemeen klassement gaat Postma na drie afstanden de Japanner Shirahata en Boutiette voor. Titelverdediger Rintje Ritsma eindigde op de 1.500 meter als vijfde en bezet in het klassement dezelfde positie. Bij de vrouwen won Tonny de Jong vannacht een bronzen medaille op de 3.000 meter. De overwinning ging naar regerend wereldkampioene Gunda Niemann, die met alleen nog de 5.000 meter op het programma riant aan de leiding gaat in het algemeen klassement. Thomas staat op de derde plaats, De Jong is vierde.