Philips wil Leadframes in Sittard verkopen

Philips Semiconductors, de halfgeleidersdivisie van het elektronicaconcern, wil dochter Philips Leadframes in Sittard verkopen aan de Thaise chiptester Alpha Precision.

Bij Leadframes, dat zich bezighoudt met de productie van de metalen verbindingspootjes waarmee chips op printplaten kunnen worden gemonteerd, werken 170 mensen. De mogelijke verkoop zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Philips Semiconductors beschouwt de productie van leadframes niet tot zijn kernactiviteiten.

Alpha Precision maakt deel uit van Alphatec Electronics, gevestigd in Bangkok. Alphatec telt wereldwijd ongeveer 8000 werknemers en boekte in 1996 een omzet van rond 2 miljard gulden.

Het is de op één na grootste onderneming ter wereld die in opdracht van derden testprogramma's en -activiteiten uitvoert voor geïntegreerde schakelingen en de assemblage voor chips. Philips Semiconductors werkt al enkele jaren met Alphatec samen.