Museummedaille verzamelaars- echtpaar Sanders

DEN HAAG, 15 FEBR. Staatssecretaris Nuis (Cultuur) heeft vrijdag, met goedkeuring van de koningin, het echtpaar Sanders de museummedaille uitgereikt. Dat is een eremedaille voor verdiensten voor openbare verzamelingen van wetenschap en kunst die alleen in uitzonderlijke gevallen wordt uitgereikt. Deze koninklijke blijk van erkentelijkheid is in 1817 door Koning Willem I ingesteld.

Een deel van zijn Werkman-collectie schonk het echtpaar aan het Stedelijk Museum. Het Kröller-Möller museum kreeg honderd sculpturen, museum Boijmans van Beuningen ontving dertien werken.

In 1995 en in 1996 heeft het Rotterdams Museum voor Volkenkunde van het echtpaar Sanders meer dan vijftig stukken Afrikaanse etnografica ontvangen, die binnenkort permanent een plek in de opstelling krijgen.