Korving weer sneller op 60 meter horden

KARLSRUHE, 15 FEBR. Atleet Robin Korving heeft wederom het nationale indoorrecord op de 60 meter horden verbeterd. Tijdens wedstrijden in Karlsruhe kwam hij gisteravond tot een tijd van 7,79 seconden.

Dat was 0,01 sneller dan afgelopen woensdag in Gent. Korving bleef nog 0,05 verwijderd van de richttijd die de KNAU heeft gesteld voor deelneming aan de wereldkampioenschappen in Parijs. Korving liep zijn snelle tijd in de serie. Hij wist zich niet te plaatsen voor de finale.

De 800 meter leverde een zege op voor Letitia Vriesde, de Surinaamse uit Rotterdam. Haar winnende tijd van 2.00,03 was een persoonlijk record en de tweede tijd van het jaar. Stella Jongmans stelde teleur met 2.03,18 en vroeg zich na afloop af of het wel zin heeft naar de WK te gaan. Sharon Jaklofsky, die al voldeed aan de WK-richtprestatie, eindigde bij het verspringen als vierde met 6,50 meter.

Haile Gebrselassie bleef op de 3000 meter iets meer dan een halve seconde verwijderd van het wereldrecord (7.30,72), dat hij op 4 februari vorig jaar in Stuttgart liep. De 24-jarige Ethiopiër ergerde zich aan de tweede gangmaker. “Hij ging te langzaam.”