KATER

In het artikel 'Spijker in het hoofd' (W&O, 8 februari) wordt een gedegen wetenschappelijke verklaring gegeven van het verschijnsel alcohol-kater. Wat ik daarin gemist heb, is een probate methode om zo'n kater weg te werken. Mijn eigen middeltje stamt van Dean Martin, die ik in 1974 in Las Vegas eens mocht ontmoeten.

Toen ik hem vroeg wat je naar zijn mening het beste kon doen om een kater te verdrijven, antwoordde hij woordelijk: “Wat er ook allemaal beweerd wordt, er is maar één absoluut zeker middel: drink de volgende morgen een fles kurkdroge champagne!” In de jaren die volgden, heb ik niet dagelijks een kater gehad, maar die paar keer dat het echt wat uit de hand gelopen was, bleek het recept van Dean Martin een schot in de roos. Vandaar mijn advies: luister niet alleen naar wetenschappers, maar ook naar stemmen uit de praktijk. En zegt u nu zelf, als Dean Martin het niet wist, wie dan wèl?

    • Dick Harris