Grolsch overweegt concentratie brouwerijen

Bierbrouwer Grolsch, met vestigingen in Enschede en Groenlo, overweegt het bedrijf op één locatie samen te brengen. Verschillende scenario's zijn in onderzoek: concentratie in Enschede of Groenlo, of een nieuwe vestiging elders in Oost-Nederland. De Raad van Bestuur heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Het onderzoek past volgens de bierbrouwer in de investeringsstrategie voor de langere termijn. Grolsch zegt dat ook de mogelijkheid de twee productielocaties in stand te houden deel uitmaakt van de studie. Het onderzoek zal een jaar duren.

Grolsch kan niet zeggen wat de gevolgen voor het personeel zullen zijn als het bedrijf beide vestigingen samengevoegt. Bij de hoofdvestiging in Enschede werken 575 mensen, Groenlo telt tweehonderd werknemers. De ondernemingsraden stellen zich vooralsnog neutraal op. De werknemers zijn gisteren geïnformeerd.