Burgemeester van Vlorë wil vertrek regering Albanië

VLORË, 15 FEBR. De burgemeester van de zuidelijke havenstad Vlore heeft gisteren aangedrongen op het aftreden van de regering van Albanië. “Ze hebben niets gedaan om de bevolking te helpen, ze moeten gaan”, aldus burgemeester Gezim Zile, over de machthebbers in Tirana.

Hij is het eerste lid van de regerende Democratische partij dat suggereert dat de regering moet opstappen.

In Vlorë gingen voor de tiende achtereenvolgende dag demonstranten de straat op om terugbetaling te eisen van het geld dat zij verloren hebben met de riskante piramide-beleggingsfondsen. Ook willen zij het aftreden van de regering van premier Aleksander Meksi die werkloos heeft toegekeken. Sommige Albanezen gaan ervan uit dat de regering juist profijt heeft getrokken van de speculaties.

In Fieri, 40 kilometer noordelijker, stuitten demonstranten op oproerpolitie. Ze gooiden met stenen naar de agenten en braken door het cordon. Ze trokken op naar het vorige maand tijdens onlusten afgebrande gemeentehuis.(Reuter)