Ontslagen VVCS-duo overweegt rechtszaak

ROTTERDAM, 14 FEBR. De spelersbegeleiders Sigi Lens en Peter Gerards, twee weken geleden ontslagen bij de vakbond van beroepsvoetballers VVCS, zijn van plan de rechter in te schakelen tegen de spelersvakbond. Ze voelen zich in hun beroepseer aangetast door voorzitter Theo van Seggelen.

Van Seggelen ontsloeg zijn medewerkers omdat ze zich verrijkt zouden hebben bij het afsluiten van een schoenencontract voor Patrick Kluivert. Ze zouden daarbij een percentage hebben opgestreken. Dat mag niet, omdat ze zich tevreden moeten stellen met hun vaste salaris bij de bond die valt onder de FNV.

De partijen kwamen gisteren uitgebreid aan het woord bij 'Barend & Van Dorp', een tv-programma van RTL4. De beschuldigingen vlogen over en weer. “Ze belazeren en flessen de boel”, zei Van Seggelen. De spelersbegeleiders schermden met een door Van Seggelen ondertekende volmacht die hen het recht zou geven ook persoonlijk zaken te doen. Van Seggelen zei het contract in haast te hebben getekend, vertrouwende op de integriteit van Gerards.

Volgens Gerards is het duo uit de gratie geraakt bij Van Seggelen omdat het op den duur voor zichzelf wil beginnen en dus een concurrent wordt. “Wat die man mij aandoet, neem ik mee in mijn graf”, zei Lens. “Theo likt naar boven en schopt naar beneden. Hij beschadigt ons.” Van Seggelen beloofde bewijzen voor het bedrog van het duo: “Als ik de waarheid niet spreek, treed ik af.”

De voetballers Edgar Davids en Michael Reiziger, die vorig jaar door Lens en Gerards begeleid werden bij hun overstap van Ajax naar AC Milan, toonden in het tv-programma faxen van de VVCS aan hun Italiaanse club. De vakbond bracht 200.000 gulden bij AC Milan in rekening aan gemaakte kosten voor de transfers van Reiziger, Davids en ook Patrick Kluivert. Lens en Gerards noemden zo'n hoge nota vreemd, omdat Milan alle kosten betaalde van hotels en tickets. Van Seggelen zei dat veel uren in de transfers zijn gestopt, dat ruimtes zijn gehuurd, met veel clubs is onderhandeld.

Zowel Reiziger, Davids, Kluivert als Bogarde heeft inmiddels zijn lidmaatschap van de VVCS opgezegd.