IJburg (1)

Jan Bonjer banjert van leugen naar de verdraaiing en terug in zijn stukje tegen het IJburg-plan (11 februari). IJburg ligt ook niet in de Ecologische Hoofdstructuur, wat Bonjer daar ook over beweert.

Amsterdam uitbreiden met een stad zo groot als Middelburg. Wat vreselijk! Heeft Middelburg ook 100.000 woningzoekenden? Woningnood. Wat een vreselijke woorden gebruiken ze daar in Amsterdam, terwijl ze alleen ruimer willen wonen. Kom eens in Amsterdam kijken zou ik zeggen. Ga eens een dag achter een herhuisvestingsbalie zitten. Of is Bonjer ook zo iemand die het hoogste woord heeft over Amsterdam, maar er nooit komt kijken.

Stadsuitbreiding is helemaal niet nodig in Amsterdam, beweert Bonjer. Kabinet, Kamer, GS, provincie, B en W en gemeenteraad denken daar anders over. En dat zou allemaal gebeurd zijn zonder na te denken en zonder dat er ruimte was voor discussie! IJburg heeft een voorgeschiedenis van 30 jaar: de lange winterslaap van Bonjer.

“Laten we voor het gemak de noodzakelijke uitbreiding met 18.000 woningen tot 2010 eens tot uitgangspunt nemen”, schrijft Bonjer, om vervolgens te beweren dat die paar woningen wel ergens anders kunnen staan. Zo kan ik het ook! Bonjer liegt want hij weet best dat Amsterdam in totaal zo'n 40.000 woningen bouwt in IJburg én op al die andere plekken samen.

Zonder IJburg lukt dat niet, zelfs niet als we met hulp van het leger van Bonjer de Koninklijke Marine van haar etablissement af zouden kunnen schieten.

    • Laurens Slot