Groot kind krijgt klein kind

Michael Jackson is vader geworden. Woensdag baarde zijn vrouw Debbie Rowe in een ziekenhuis in Californië een jongetje. Moeder en zoon maken het goed. Niets bijzonders, zul je zeggen. Maar het kind van Michael Jackson is toch bijzonder. Want het gebeurt niet elke dag dat een groot kind een klein kind krijgt.

Michael Jackson is eigenlijk nooit volwassen geworden. Dat wil hij ook helemaal niet. Hij was het liefst altijd kind gebleven, hij vindt de wereld van de volwassenen afschuwelijk. Maar het is hem niet gelukt klein te blijven. Uiteindelijk is hij toch ongeveer 1 meter 80 geworden. En hij is al 38 jaar.

Wel doet hij er alles aan om op een kind te lijken. Er is op zijn gezicht geen spoor van baardgroei te zien. En van zijn platte neus heeft hij een heel klein wipneusje laten maken, zo een die je alleen ziet bij kinderen in tekenfilms en strips.

Michael Jackson gaat ook het liefst met kinderen om. Hij nodigt ze uit op zijn landgoed in Los Angeles. Neverland (nooitland) heet zijn huis, zoals in sprookjes, en er zijn allerlei draaimolens en andere kermisdingen die kinderen leuk vinden. Als hij de wereld doortrekt om muziek te maken, groet hij speciaal de kinderen en bezoekt hij zieke kinderen in ziekenhuizen om ze cadeautjes te brengen.

Soms komt hij in de problemen door zijn vriendschap met kinderen. Er is een jongen die beweerde dat hij niet alleen speelde op Neverland, maar ook met Michael Jackson in bed lag. Zijn moeder vond dat goed, maar zijn vader niet. Die begon een rechtszaak tegen Michael Jackson, omdat seks met kinderen verboden is. Maar toen Michael Jackson hem miljoenen guldens betaalde, was de vader tevreden en vond hij plotseling dat Michael niet meer gestraft hoefde te worden.

Michael Jackson gaat ook wel om met volwassen vrouwen. Maar dat gaat soms een beetje moeilijk. Eerst was hij getrouwd met Lisa-Marie Presley, de dochter van de beroemde zanger Elvis Presley. Na twee jaar scheidden ze al. Een paar maanden geleden trouwde hij met Debbie Rowe. Zij was toen al zwanger van hem. Nu hebben ze een zoontje. Er zijn nog geen foto's van, want Debbie en Michael willen dat het rust krijgt. Ze gaan daarom naar een geheime plek, waar ze met zijn drieën kunnen zijn.

Michael Jackson zal vast veel van zijn zoontje houden en veel met hem spelen. Maar ook het zoontje wordt groot en zal op een dag geen kind meer zijn. Dan is het grote kind Michael Jackson weer alleen.

    • Bernard Hulsman