De boze theepot (18)

Nog geen kwartiertje nadat de Boze Theepot de agent naar Buurman Koffiekan had doorgestuurd, stond de laatste al op z'n raam te bonken. 'Laat me erin, schurk.

Wat heb je me nu geflikt! 't Is dat ik je ken en weet dat 't je allemaal teveel wordt.' De Boze Theepot liet hem, voor hij het vensterglas kon breken, binnen. 'Ik had een dròòm, Boze Theepot!' Glunderend als een filmster liep hij op de gangkast af.

'Laat maar horen dan', zei de Boze Theepot ongeduldig. 'Die rare knoop in de slang van je stofzuiger, dat is een plattegrond van een heel groot klaverblad, ergens middenin ons land! Dat is een spoor, dat heeft de Samovar geknoopt voor hij ontvoerd werd!' 'Hou toch op met die koffiepraatjes,' zei de Boze Theepot. 'Laatst was het nog de Russische mafia. Dan was ik toch allang vol theelood gepompt!'