Verzet FNV tegen reorganisatie UPS

De Vervoersbond FNV verzet zich tegen ingrepen bij het koeriersbedrijf UPS, waardoor tientallen banen op de tocht komen te staan. De reorganisatie heeft onder andere tot doel werkzaamheden te verplaatsen naar landen met lagere lonen. Een van voornemens van UPS is om 56 volledige banen om te zetten in contracten voor drie uur per dag.

Het ligt tevens in de bedoeling het sorteerwerk te verplaatsen naar de vestiging in Brussel, waardoor in Nederland dertig werknemers overtollig worden. Bovendien bestaat er onzekerheid over de toekomst van 250 chauffeurs. In totaal werken bij de UPS-vestigingen Apeldoorn, Drachten, Rotterdam, Amsterdam en Best ongeveer 500 mensen. UPS zegt de gevolgen voor de betrokken personeelsleden op te willen vangen via een sociaal plan. De Vervoersbond FNV wil echter alternatieven onderzoeken, waardoor zoveel mogelijk banen behouden blijven. De ingrepen bij de UPS-vestigingen in Nederland maken deel uit van wereldwijde reorganisaties bij het koeriersbedrijf.