PSV - AZ: 2-3

PSV had de uitschakeling door AZ aan zichzelf te wijten. De bekerhouder kreeg 22 hoekschoppen en een handvol kansen. Na zes minuten scoorde PSV'er Nilis uit een vrije trap. Nog geen minuut later zorgde Buskermolen met een droge knal voor de gelijkmaker. Vlak na rust benutte Nilis een strafschop.

Een half uur voor het einde pakte doelman Waterreus van PSV een terugspeelbal van Valckx in zijn handen. Buskermolen schoot de vrije trap via de muur in het doel: 2-2. In de verlenging werd gespeeld om sudden death: het eerste doelpunt was beslissend. Verhagen profiteerde van balverlies van Numan.

Behalve AZ heeft ook Willem II (2-0 tegen Groningen) zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Feyenoord, Helmond Sport, FC Zwolle, Vitesse en Heerenveen zaten al bij de laatste acht. De Graafschap speelt volgende week nog tegen Roda JC.

    • Jaap Bloembergen