PLATENLABELS

Elk dansgenre kent zijn eigen labels. Een selectie.

Jungle/drum 'n' bass Photek, Metalheadz, Good Looking, Just Another Label, Moving Shadow, Reinforced. Metalheadz werd opgericht door Goldie, een van de bekendste jungle-muzikanten. Sublabel: Razors Edge. Stijl: duister en metaalachtig klinkende beats. Namen: onder andere Majik, Hidden Agenda en Adam F. Grote hit: Inner City Life van Goldie. Moving Shadow is een van de oudere labels en staat bekend om zijn veelzijdigheid. Alle soorten drum 'n' bass komen aan bod. Het label werd opgericht door Rob Playford. Sublabels: Section 5, Two On. Grootste hit: Dynamics van Dom & Roland.

Techno AXIS, Underground Resistance, Metroplex, Warp, R&S. AXIS, uit Chicago, is opgericht door de dj's Jeff Mills en Robert Hood. De muziek is experimenteel getint. Hood heeft ook het sublabel Purposemaker. Grootste hit: The Dancer van Jeff Mills. R&S en Warp waren de eerste labels die techno uit Detroit in licentie in Europa uitbrachten. Grootste hit van het Belgische R&S: Loop 2 van Kenny Larkin. Het uit Sheffield afkomstige Warp produceert intelligente techno van artiesten als Square Pusher, Richard D. James (alias Aphex Twin) en Mike Ink.

Clubhouse Henry Street, Strictly Rhythm. Henry Street werd opgericht door Johnny 'D' Mario uit New York. Het heeft een eigen stijl met veel disco-invloeden en harde beats. Iedere Amerikaanse producer van formaat heeft wel eens een plaat voor Henry Street gemaakt: Louie Vega, Todd Terry, Paul Simpson. Grootste hit: The Bomb van de Bucketheads.

Acid Djax Up Beats. Het Nederlandse Djax was een van de eersten die producers uit onder andere Detroit en Chicago uitnodigden hier te werken.