Oppositie in Servië zet betogingen voort

BELGRADO, 13 FEBR. De Servische oppositie heeft gisteren, ondanks de erkenning van haar verkiezingszege in een speciale wet, haar protestmarathon voortgezet. “Er zal geen dialoog met de regering komen zolang die is samengesteld zoals ze nu is samengesteld”, zo zei gisteren een van de leiders van de oppositie, Vuk Draškovic.

De studenten, die de afgelopen meer dan tachtig dagen steeds apart van de aanhangers van de oppositiecoalitie Zajedno hebben gedemonstreerd, hielden gisteren een grote betoging om hun eigen eisen kracht bij te zetten. Ze eisen het aftreden van de rector van de universiteit van Belgrado en van de minister van politie. Aan de demonstratie namen naar schatting twintigduizend studenten deel. Later gisteren ging Zajedno weer de straat op. Twintigduizend aanhangers van de oppositie woonden aan de oever van de Donau de tewaterlating bij van een roodgeverfd scheepje, dat symbolisch president Miloševic en met hem het communisme naar de Zwarte Zee moet brengen. Het wegdrijvende bootje werd met uitroepen als “Dag Miloševic” en “En nu addio!” begeleid. (Reuter, AFP)