Onderzoek kleding verdwenen kinderen

BRUSSEL, 13 FEBR. De Belgische justitie heeft ouders van acht verdwenen kinderen gevraagd om te kijken of zij gevonden kledingstukken en voorwerpen kunnen identificeren. Het gaat om enkele duizenden voorwerpen die zijn aangetroffen in woningen die de politie heeft doorzocht in verband met het onderzoek naar Marc Dutroux.

Na de aanhouding van Dutroux vorig jaar augustus zijn de stoffelijke overschotten van vier ontvoerde meisjes gevonden en zijn twee ontvoerde meisjes uit een ondergrondse cel bevrijd. De politie heeft sindsdien vele huiszoekingen gedaan in woningen van Dutroux en van zijn omgeving. Daarin aangetroffen voorwerpen zijn in eerste instantie vergeleken met beschrijvingen van bezittingen bij oudere verdwijningszaken.

Volgens de Belgische media heeft een speciaal identificatieteam van de rijkswacht vervolgens afspraken gemaakt met ouders van acht verdwenen kinderen om te komen kijken of zij gevonden voorwerpen herkennen. Onder de mensen die door de Belgische media zijn genoemd bevinden zich ook de ouders van de in 1993 verdwenen Tanja Groen. De 18-jarige studente gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Zij was op weg van Maastricht naar haar kamer in Gronsveld. Haar vader, A. Groen in Schagen (NH), zegt dat hij door de Belgische noch door de Nederlandse politie is benaderd.

Het al maanden durende speurwerk bij een oude mijn in Jumet nabij Charleroi gaat ondertussen door. Justitie vermoedt dat Dutroux hier in een onderaardse gang een geheime bergplaats heeft gebruikt. Aanvankelijk werd er wekenlang met graafmachines gewerkt. De laatste weken wordt het hele mijnterrein afgezocht.