WK Ski

Alberto Tomba is bij het WK ski in eigen land uitgeschakeld op de reuzenslalom. De Italiaanse titelverdediger haakte vanmorgen al na amper dertig seconden in de eerste manche af.

De 30-jarige volksheld verloor veel tijd bij het voorkomen van een val in de beginfase. Nadat hij op de ijzige piste opnieuw in de problemen was gekomen, staakte hij de strijd. Tomba startte als nummer zestien aan de eerste race. Vorige maand viel hij uit de hoofdgroep doordat hij zich bij zijn enige wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in Zwitserland niet wist te kwalificeren. Zes van de skiërs uit de A-groep haalden vandaag in Sestrieres tijdens de eerste run evenmin de finish.

De Zwitser Michael van Grünigen leidt na de eerste manche de WK-dans. Hij eindigde in een tijd van 1.23,31. Daarmee was hij ruim een seconde sneller dan zijn landgenoot Steve Locher. De Nederlander Harald de Man bleef knap op de been en maakte de vijftiende tijd (1.26,66).

    • Guus van Holland