Tulip zoekt partner buiten pc-branche

AMSTERDAM/DEN BOSCH, 12 FEBR. De kleine pc-producent Tulip uit Den Bosch is op zoek naar een samenwerkingsverband met een producent van consumenten-elektronica of een uitgever. Op die manier zou Tulip nieuwe afzetkanalen kunnen openen. Dit zegt Tulip-directeur R. Romein in het deze week verschenen computerblad CM Corporate.

Tulip is al enige jaren op zoek naar een sterke partner. Zelfstandig is het bedrijf te klein om op de lange termijn te overleven. Amerikaanse en Aziatische pc-makers domineren de wereldmarkt. Eind vorig jaar werden de onderhandelingen met een niet nader genoemde Aziatische firma afgebroken.

Uitgevers en fabrikanten van consumentenelektronica zouden Tulip nieuwe afzetmarkten kunnen bieden. De snelle opmars van multi-media en de verspreiding van Internet zorgen voor een grote vraag naar computers. Tulip zou in die opzet de produktie voor zijn rekening kunnen nemen.

Romein houdt het voor mogelijk dat mensen pc's, net als GSM-telefoons, cadeau krijgen bij een abonnement: “Dan vraag ik mij af of de uitgeverijen van deze wereld niet zullen zeggen: neemt u maar een terminal of netwerkcomputer thuis, die krijgt u van ons en u betaalt een abonnement.” (ANP)