Textiel Twenthe verkleint verlies

Textielgroep Twenthe heeft het verlies vorig jaar fors weten te verkleinen. Er was een nettoverlies van 0,5 miljoen gulden tegen 10,6 miljoen in 1995. Voor het eerst sinds drie jaar was er een positief bedrijfsresultaat, ruim 0,5 miljoen gulden tegen 3 miljoen gulden negatief in 1995.

In de nettowinst van 1996 is een bijzondere bate begrepen van vier ton uit de verkoop van Koala Body-Fashion en het bedrijfspand in Aalten. In 1995 was er een bijzondere last van 7 miljoen gulden voor reorganisaties.

De omzet daalde vorig jaar van 109 miljoen gulden naar 84 miljoen. De resultatenverbetering kwam tot stand door maatregelen voor een strategische heroriëntatie. Het kostenpeil ging omlaag door verkleining van het aantal werknemers bij vrijwel alle werkmaatschappijen en op het hoofdkantoor, door overplaatsting van Damai naar de lokatie van Summerset en verdere productieverplaatsing naar landen in Centraal-Europa.

Textiel Twenthe verwacht voor 1997 een verdere verbetering van het bedrijfsresultaat.