Marc Overmars wil ook weg bij Ajax

AMSTERDAM, 12 FEBR. Marc Overmars heeft het bestuur van Ajax te kennen gegeven dat hij aan het einde van het seizoen naar een andere club wil vertrekken.

De linksbuiten kreeg van directeur Maarten Oldenhof te horen dat een transfer niet bespreekbaar is. Overmars stond vorig seizoen in de belangstelling van Manchester United en onlangs liet de vice-voorzitter van Arsenal weten interesse te hebben. Bij Ajax, noch zijn zaakwaarnemer heeft zich een club gemeld voor Overmars. Hij staat bij Ajax onder contract tot medio 2001. Eerder lieten ook Patrick Kluivert en Winston Bogarde weten Ajax te zullen verlaten. De gebroeders Frank en Ronald de Boer eisen een salarisverhoging waardoor hun honoraria wordt opgetrokken tot een derde van de gangbare gages bij Europese topclubs. Anders zullen ook zij proberen Ajax de rug toe keren.