Man (41) vermoordt vrouw en dochtertje

HOOFDDORP, 12 FEBR. Een 41-jarige man uit Hoofddorp heeft bekend zijn 34-jarige vrouw en 6-jarige dochtertje gedood te hebben. De politie van Hoofddorp trof de vrouw en het meisje gisterochtend dood in hun woning aan. Een 2-jarig dochtertje bleek ongedeerd in bed te liggen. De 41-jarige vader meldde zich gisteravond bij de politie in Assen.

Omstreeks kwart over negen gisterochtend kwam bij de politie een telefonische melding binnen dat er iets aan de hand zou zijn in de woning. Nadat niet werd gereageerd op de deurbel forceerden agenten een raam en drongen zij de woning binnen. Daar troffen zij de slachtoffers en het ongedeerde dochtertje aan. De 41-jarige vader was spoorloos.

Familieleden en direct betrokkenen zijn gisteren door de politie ingelicht. Ook de school van het 6-jarige meisje werd in kennis gesteld. Ouders van de klasgenootjes van het meisje zijn per brief geïnformeerd. In het belang van het onderzoek en de privacy van de slachtoffers en andere direct betrokkenen worden noch de initialen noch de naam van de school vrijgegeven, aldus de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt terughoudendheid betracht in de berichtgeving over dit nieuwe geval van moord door een ouder. De politie wijst er daarbij op “dat veel publiciteit in dit soort zaken leidt tot ongewenste consequenties voor nabestaanden en direct betrokkenen”. Verder is de terughoudendheid ook ingegeven door de maatschappelijke discussie over “herhalingsrisico's” door berichtgeving in de media over kindermoorden.