DSM werkt samen met Japans bedrijf

Het chemieconcern DSM gaat samenwerken met Japan Synthetic Rubber (JSR) in Tokio. De twee gaan een combinatie in engineering plastics aan, waarin DSM voor 51 procent deelneemt en de Japanse partner voor 49 procent.

Engineering plastics worden toegepast in technische onderdelen in de auto-, elektronica- en machine-industrie. De markt voor deze producten groeit de afgelopen jaren gestaag. In het afgelopen jaar nam de omzet van dit DSM-onderdeel (DSM Engineering Plastics te Sittard) met ruim 40 procent toe van 564 miljoen gulden tot 800 miljoen gulden met circa 1000 werknemers.

DSM is druk doende de dienstverlening aan zijn grote internationale klanten te verbeteren. Onder de afnemers bevindt zich een aantal zeer grote Japanse concerns (elektronica- en auto-industrie). Het nieuwe bedrijf DSM-JSR Engineering Plastics (DJEP) vestigt zich in Tokio en richt zich op marketing en verkoop van de engineering plastics in Japan.

De Limburgers starten de samenwerking op 1 april van dit jaar. DSM werkte al met JSR - en twee andere parters in Japan - samen bij de afzet van Stanyl, ook een engineering plastic. De bestaande contracten met de drie gaan over naar de nieuwe combinatie.