Autoproduktie ruim 50 miljoen

PARIJS, 12 FEBR. Vorig jaar zijn er over de hele wereld 50,8 miljoen auto's geproduceerd, 2,3 procent meer dan in 1995. Dit heeft de OICA, waar 32 autofabrikanten uit de hele wereld bij zijn aangesloten, gisteren bekendgemaakt.

Het aantal geproduceerde personenwagens steeg met 2,5 procent tot 37,4 miljoen. De produktie van zware vrachtwagens, bussen en industriële voertuigen ging achteruit met 8,6 procent tot 2,5 miljoen eenheden. Verder rolden er 10,9 miljoen lichte bedrijfswagens van de band, 4,2 procent meer dan in 1995. In Azië/Oceanië groeide de autoproduktie het sterkst, te weten met 5,6 procent tot 11,6 miljoen stuks. In de Europese Unie nam de produktie toe met 3,3 procent tot 13,7 miljoen auto's, terwijl in Noord-Amerika de produktie verminderde met 1,7 procent tot 10,5 miljoen. (AFP)

Om de beide instellingen van haar goede bedoelingen te overtuigen heeft de Oegandese regering lokale non-gouvernementele organisaties (ngo's) de rol van 'monitor' gegeven. De ngo's moeten erop toezien dat financiële ruimte die vrijkomt door schuldverlichting ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor met name gezondheidszorg, onderwijs en armoedebestrijding.