Tippelzone

Het artikel 'Kleine burgeroorlog om een tippelzone' van correspondent Jacques Herraets (4 februari) noodzaakt mij te reageren.

De tippelzone ligt niet langs een afgelegen weg die alleen gebruikt wordt door vrachtauto's. De tippelzone ligt langs een doorgaande weg die de gemeenten Landgraaf en Brunssum verbindt. Naast het feit dat de tippelzone tussen de wijken Heksenberg en Palemig is gesitueerd, ligt de tippelzone op nog geen 150 meter van een camping en het gehucht Musschenbroek. De tippelzone zou de problematiek rond de verslaafde prostituees beheersbaar moeten maken. Van de door het CAD opgegeven 80 prostituees schijnen er maar 12 uit Heerlen zelf te komen. De rest, ook niet-verslaafde prostituees, worden voornamelijk door pooiers uit Duitsland en bordelen rond Roermond naar de enige tippelzone in Limburg vervoerd.

Moet de overheid, zoals burgemeester Pleumeekers het in het artikel verwoordt, het grondwettelijk recht op arbeid van prostituees (en pooiers?) op deze manier mogelijk maken. Geen wonder dat de burgers in Heerlen bereid zijn een kleine burgeroorlog te voeren om een door de overheid beheerde tippelzone in de buurt van hun woonwijk te voorkomen.

    • R. Klein