Politie vreest IRA-aanslag op Lagerhuis

LONDEN, 11 FEBR. De Londense politie heeft veiligheidsmaatregelen in de omgeving van het Britse Lagerhuis verder opgevoerd. Britse veiligheidsdiensten houden er rekening mee dat het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) het aantal aanslagen zal opvoeren in verband met de naderende verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

De veiligheidsdienst van het parlementsgebouw zal bezoekers streng controleren uit angst dat IRA-leden proberen informatie te vergaren over het beveiligingssysteem.

De maatregelen volgden nadat maandag in het Noordierse Strabane een bom is ontdekt van de IRA. Volgens de politie had de bom voor een groot aantal slachtoffers en zware schade kunnen zorgen. De bom werd gevonden in een de omgeving van een hotel met 250 gasten, maar is daar waarschijnlijk achtergelaten uit angst voor een politie-controle. De IRA heeft de laatste tijd aanslagen uitgevoerd op patrouilles van de Noordierse politie, daarbij raakten enkele agenten gewond. (AP, Reuter)