KNP BT wijzigt naam na conflict met KPN

AMSTERDAM, 11 FEBR. KNP BT, fabrikant van onder meer papier en verpakkingen, gaat zijn naam wijzigen. Dit is het verrassende resultaat van een schikking in het conflict tussen Koninklijke PTT Nederland (KPN) en KNP BT over naamsverwarring.

Het papierconcern had voor de rechter juist een naamswijziging geëist van KPN. KNP BT heeft nog niet besloten wat de nieuwe naam wordt. De naamswijziging zal in de loop van volgend jaar worden doorgevoerd. KPN zal bijdragen in de kosten van de naamswijziging. “Gelet op de gigantische investeringen die van de kant van KPN in de naam zijn gedaan was dit de verstandigste oplossing”, aldus een woordvoerder van KNP BT vanmorgen. Hij wilde niet ingaan op het bedrag dat KPN betaalt voor de naamswijziging van KNP BT. Met dit bedrag draagt KPN bij in de kosten voor KNP BT om de naamswijziging fysiek door te voeren alsmede aan de publiciteitscampagne die KNP BT zal moeten starten om de nieuwe naam bekendheid te geven. “Het voordeel voor ons is dat wij niet in een consumentenmarkt opereren”, aldus de woorvoerder van KNP BT. De naam KNP BT is 1993 ontstaan bij het samengaan van KNP, Bührmann-Tetterode en de VRG Groep. KNP wil zijn papieractviteiten (Leykam) samenvoegen in een joint venture met anderen.